VOLLEY PACKO
 

Te spelen matchen

Kalender

Packo Zedelgem A - Ruvo Ruddervoorde

Datum: 15/09/2018
Uitslag: 3-0
Reserven:

Een nieuw seizoen, een nieuwe reeks! Packo Zedelgem mag opnieuw in tweede divisie aantreden na een jaartje ploeteren in eerste provinciale en doet dit met een fris samengestelde ploeg. We zagen helaas opposites Evert en Tristan vertrekken, de ene al verder dan de andere, maar mochten ook heel wat vers bloed verwelkomen. Zo kwam de bij menig Packo-supporter niet onbekende Tom terug na een avontuurtje in Liga B, maakte (eveneens opposite) Kris de overstap van Packo B, zwaaide middenman Simon zijn ploegmakkers bij Volley Bredene uit om bij ons van divisievolleybal te kunnen proeven, kwam Zedelgems eigen-jeugd product Maxim helpen het spel te verdelen en kon hoekspeler Daan een nieuwe thuis vinden na het spijtige opdoeken van buurploeg VC Loppem A. Een brede kern dus dit jaar, die al meteen tijdens de voorbereiding zijn waarde mocht bewijzen. We sukkelden met wat blessures en afwezigheden die coach Jan puzzelwerk opleverden en we moesten voor de spelverdeling af en toe op interims rekenen, die hun taak echter met verve vervulden. Bedankt daarvoor!

Ook deze eerste competitiematch kon Packo helaas niet voltallig aantreden. Yordi en Maxim planden per abuis hun trainingsstages net te laat in en waren dus niet tijdig terug uit het buitenland. Aan de overzijde stond een ploeg die enkele jaren geleden ook de overstap maakte uit provinciale en ondertussen toch steeds als solide middenmoter wist mee te draaien: Ruvo Ruddervoorde. Een aarzelend en slordige start van Packo liet de bezoekers meteen de ruimte om hun typerende spel te laten renderen: sober maar efficiënt volleybal. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en voor money-time kwam slechts 1 keer een twee-puntenkloof op het scorebord. Het was even aanpassen ook om zonder technische time-outs te spelen, dus misschien was het de dorst die Zedelgem net op het einde een versnelling hoger deed schakelen: een korte eindsprint was goed voor een 25-22 eindstand.
De opluchting van de eerste set maakte al snel weer plaats voor frustratie wanneer de fouten zich bleven opstapelen en Ruvo een goeie defense aan de dag legde. Opnieuw een gelijkopgaande start, waarna het plots mis begon te gaan: van 7-6 ging het snel bergaf naar 12-20. Set gespeeld, denk je dan. Maar de thuisploeg kon terugvechten en aan 23 hingen de bordjes op miraculeuze wijze opnieuw gelijk. Terwijl het publiek ook op dreef begon te komen, werden twee setballen voor Ruvo weggewerkt, waarna de derde voor de thuisploeg de goeie bleek. 29-27 en 2-0!
Nauwelijks bekomen van de thriller in set twee, keek de thuisploeg meteen weer tegen een stevige achterstand aan. Bij 6-14 greep coach Jan in met een dubbele wissel: Vital en Kris kwamen in, enkele punten later gevolgd door Niels. Die invallers drukten duidelijk hun stempel op de westrijd en lanceerden een stevige remonte. Met Niels aan de opslaglijn ging het van 7-15 naar 14-15. Een verwaarloosbare achterstand bleef nog even sluimeren tot aan 19-19 alles te herspelen was. Beide zijden tastten aarzelend af en de thuisploeg was toch iets alerter: 24-22. Twee matchballen konden niet verzilverd worden, maar de derde keer was het dan toch raak: 26-24 en een uiterst gevleide 3-0 overwinning.

De onwaarschijnlijke remontes waren opstekers van formaat, maar de twee verloren gewaande sets die ze mogelijk maakten, tonen dat er nog heel wat werk voor de boeg is. Volgende tegenstander is het eerder onbekende Poperinge, waar we u hopelijk even talrijk op de tribunes zullen mogen verwelkomen.

Submenu

Beker
Kalender
Rangschikking
Spelerslijsten
Sporthallen

Login

Gebruikersnaam


WachtwoordDeze maand jarig

01/05 Casier Lies (27 jaar)
06/05 Steen Vital (21 jaar)
07/05 Beuselinck Wim (32 jaar)
07/05 Haeghebaert Jan (50 jaar)
08/05 Beuselinck Jelle (31 jaar)
08/05 Lust Roel (20 jaar)
13/05 Van Riet Johan (61 jaar)
14/05 Dayer Karel (29 jaar)
15/05 Casier John (57 jaar)
18/05 Vanhee Wout (17 jaar)
19/05 Willem Pieter (14 jaar)
21/05 Buffel Bo (13 jaar)
22/05 Demarée Liselotte (20 jaar)
23/05 Cappon Nele (32 jaar)
24/05 Bolle Eline (14 jaar)
29/05 Delepierre Emiel (6 jaar)


Scheidsrechers jeugd

Spelerslijsten